Navigatie

De betekenis van gelukspoppetjes

Waar komen gelukspoppetjes vandaan? En wat betekenen ze eigenlijk?

Omdat er heel veel veschillende gelukspoppetjes zijn is het interessant om te kijken waar ze oorspronkelijk vandaan komen. De gelukspoppetjes in de vorm zoals we ze nu kennen, hebben ieder hun eigen betekenis gekregen. Zoals bijvoorbeeld het geluks lieveheersbeestje het teken is geworden tegen geweld!

Maar goed de oorspronkelijke betekenis van de gelukspoppetjes kent 2 verschillende versies; de ene versie zegt dat de gelukspoppetjes oorspronkelijk komen van de stam van de Maya's komen en dat ze deze cadeau gaven aan hun dierbaren, zodat deze het gelukspoppetje onder hun kussen kunnen leggen om tijdens de slaap de zorgen weg te nemen.

De andere versie van de oorsprong van de gelukspoppetjes is dat ze uit Bangladesch komen en dat er een gelukspoppetje aan de kinderen wordt gegeven. Die kinderen zouden het gelukspoppetje onder hun kussen leggen, ook om hun zorgen weg te nemen.

Het lijkt er dus wel op dat alle versies de zelfde gedachte hebben.

Vandaag de dag gebruiken we de gelukspoppetjes juist overdag, bijvoorbeeld als traktatie, bedankje bij afscheid op school, aan een sleutelbos, bij een kaartje aan een zieke of geboorte, grabbelton cadeautjes of bedankje bij een bruiloft. Leuke kleine cadeautjes, dus redenen genoeg om altijd wat geluk op voorraad te hebben dan kun je altijd iemand blij maken! Dit is een klein kadootje met een groots gebaar. En behalve de originele houten gelukspoppetjes, zijn er ook echte zilveren gelukspoppetjes en unieke gelukspoppetjes die we speciaal voor ons hebben laten maken, zodat u zeker weet dat u uniek geluk besteld!

Ontwerpster It`s a Mo!design is gevraagd om een serie kaarten en stickers te ontwerpen met deze leuke houten popjes. Maar daar is het niet bij gebleven. Nog steeds worden er leuke nieuwe hippe gelukspoppetjes artikelen bedacht door Mo en ons zodat er steeds nieuw geluk op de markt verschijnt!

Zo hebben we gelukspopjes-uitnodigingen, gelukspoppetjes notitieblokken, kaarten voor een geboorte, felicitatiekaarten, beterschapskaarten en stickers voor allerlei gelegenheden. 

En helemaal nieuw zijn de "geluk ligt voor het oprapen" kaartjes met of zonder gelukspoppetje eraan. Deze kun je bestellen en ergens neerleggen zodat je zeker weet dat die dag iemand een glimlach op zijn gezicht krijgt van een gelukspoppetje door jou ergens neergelegd!

Buiten de gewone gelukspoppetjes zijn er natuurlijk verschillende gelukspopjes die ook nog een speciale betekenis hebben:

Lieveheersbeestje: teken tegen geweld

Kikker: teken van vruchtbaarheid, maar ook voor rijkdom en voorspoed. In de Romeinse tijd gebruikte ze de kikker als een mascotte, ze dachten dat het kikkertje geluk bracht in je huis

Engel: het engeltje speelt een grote rol bij het Christendom, maar staat ook voor voorspoed

Hartje: het gelukshartje staat voor liefde, geluk en vriendschap

© 2015 - 2018 gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel