Matroesjka gelukspoppetjes

Matroeskja's, wie kent ze niet, van groot naar klein op een kaartje, maar ook leuk van hout. We hebben verschillende kleuren houten gelukspoppetjes matroesjka en een aantal speciaal voor ons ontworpen matroesjka's!

Betekenis van de matroesjka gelukspoppetjes

De betekenis van Matroesjka is van oorsprong een holle houten poppetje waarin meerdere kleinere houten poppetjes passen. Het in elkaar stapelen van de kleinere Matroesjka poppen in de grote moederpop wordt als symbool van fertiliteit en eeuwigheid gezien Uiteraard bestaan er verschillende theorieën over de herkomst van de Matroesjka.

Uit het Latijn zou het woord Matroesjka afgeleid zijn van het woord Matrona, wat mama of gerespecteerde dame zou betekenen.

Een andere theorie is dat de naam matroesjka afkomstig is van het Russische woord Matrjosjka, dat het koosnaampje is van Matrjona, een boerinnen naam.

Maar ook zou een Baboesjka in Rusland een oud vrouwtje met een lange jas en hoofddoek zijn. Zij zou spullen op straat verkopen voor haar pensioen.

In de laatste theorie die we konden vinden wordt beweerd dat de naam uit Japan komt en het eind van de 19e eeuw door een koopman naar Rusland is gebracht.

 

Sorteer op
© 2015 - 2021 gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel