Een gelukspoppetjes feestdagen pagina, want laten we eerlijk zijn, feestdagen zijn er om te worden gevierd.

We hebben heel veel feestdagen in Nederland, maar omdat er steeds meer nationaliteiten in Nederland zijn, komen er ook steeds meer feestdagen waar we iets over willen weten. Waarom viert iemand kerst en pasen of juist niet.

Daarom hebben we deze pagina om eens te kijken wat we voor geluk uit kunnen delen in de vorm van onze gelukspoppetjes bij de verschillende feestdagen en wat er voor tradities zijn bij de verschillende culturen in ons land.

In het begin van het jaar is het natuurlijk het nieuwjaar dat gevierd wordt, traditioneel Nederlands met oliebollen en champagne, gelukskaartjes en gelukspoppetjes. Wij vieren oud en nieuw al jaren gezellig met vrienden waarvan een van onze vriendinnen elk jaar jarig is en hebben we dus dubbel feest. Zo heb je oud en nieuw alweer in 1 adem genoemd, vaak kan het een niet zonder het ander, zoals ook hier.

Heb je wel eens mee gedaan aan de nieuwjaarsduik? Veel mensen vinden het een leuk om er aan mee te doen, er zijn inmiddels al bijna 200 plaatsen aan zee, waar je een nieuwjaarsduik kunt gaan doen, een serieuze duik in het koude water meestal gesponsord door bv UNOX, die dan de gezellige oranje unox mutsen uitdeelt aan alle deelnemers. Wij hebben ook een vrolijke kerstmuts in onze collectie om iemand veel succes te wensen met de nieuwjaarsduik.

Valentijnsdag op 14 februari is elk jaar dezelfde dag, een dag dat je je Valentijn kunt verrassen met een gelukskaartje een gelukspoppetje of een leuke gelukspen. Deze Valentijndag valt vaak net voor de carnaval.

In het nieuwe jaar gaan we richting carnaval voor de Katholieken, waarbij ook weer de Paasdagen verbonden zijn. Pasen is namelijk 40 dagen na carnaval, vanaf aswoensdag geteld. Deze 40 dagen tussen carnaval en Pasen wordt ook de vastentijd genoemd, het was de bedoeling dat je dan ook echt vastte. Vroeger als kind deden we daar altijd aan mee, we kregen dan een snoeptrommeltje waar alle snoepjes en traktaties in gingen die dan op paaszaterdag pas open ging om eruit te mogen snoepen. Officieel is de vastentijd voor Katholieken een periode van vasten en bezinning. Ook voor Pasen hebben we leuke gelukspoppetjes en een paaskaartje om iemand fijne Paasdagen te wensen.

In deze tijd vallen ook de voorjaarsvakantie, een vakantie die voor regio Noord en regio Zuid vaak verschillend is. Wel leuk om je juf of meester een fijne vakantie te wensen met een van onze gelukskaartjes of het gelukskoffertje, geluksvliegtuigje of een docent gelukspoppetje. Kleine moeite, groot plezier!

Meestal is in maart het begin van de Ramadan, de vastenperiode van Moslims, er wordt dan niet gegeten of gedronken tussen zonsopgang en zonsondergang. De maand begint elk jaar op een andere dag die dan wordt afgesloten met het suikerfeest en dan is het natuurlijk leuk om een gelukspoppetje te geven dat met lekker eten te maken heeft, een chocolade gelukshangertje, een donut of een gelukstaartje.

Op 27 april vieren we Koningsdag, waarbij ons gelukspoppetje Koning Woody en Koningin Emma erg leuk zijn om uit te delen. Of verkopen op een koningsmarkt, een beetje geluk verkoopt natuurlijk heel gemakkelijk.

Moederdag vieren we in mei, elk jaar weer een beetje geluk voor elke moeder. Geef je mama eens een leuke gelukspen of een naamsleutelhanger die we voor je laten maken op de dagopvang voor mensen met een beperking, MVO. Iedere moeder vind het leuk als er een kleinigheidje voor haar is verzorgd. Een gelukspoppetje is klein, maar heeft veel waarde als je het van je kindje krijgt. Ook voor alle oma’s hebben we leuke oma gelukspoppetjes.

Op 4 juni is het nationale opa en omadag, dan kun je aan opa of oma een gelukspoppetje opaatje of omaatje geven met de naam van de kinderen of kleinkinderen eraan of een gelukspoppetje ooievaar om je ouders te informeren dat ze opa en oma gaan worden. 

Ook in juni vieren we vaderdag, de dag dat alle papa’s in het zonnetje worden gezet. Een leuk gelukspoppetje papa, of gelukssleutelhanger met naam is dan leuk om te geven of iets van een hobby die je vader leuk vind, bv een voetbal gelukspoppetje, een tennisbal gelukshangertje, een geluksbakkertje, als je papa graag in de keuken staat. Mogelijkheden genoeg om je vader op vaderdag te verrassen met iets kleins, een gelukspoppetje is klein, maar wel van emotionele waarde!

In juli begint er 1 regio van het land met de zomervakantie. Het ene jaar is dat regio Zuid, het jaar daarna Regio Midden en het jaar daarna weer Regio Noord. De zomervakantie is verdeelt in 3 termijnen, zodat het land niet in 1 keer allemaal op vakantie gaat, maar gespreid vakantie vieren. Aan het einde van het schooljaar is het natuurlijk erg leuk om je meesters en juffen te bedanken voor het afgelopen schooljaar. We hebben leuke topjuf en topmeester gelukspoppetjes sleutelhangers, maar kunnen de gelukshangers ook maken met de namen van de juf of meester. Ook is het leuk als juf of meester om de kindjes in de klas een kleinigheidje mee te geven voor de vakantie. Ook daar hebben we houten gelukspoppetjes voor in allerlei verschillende soorten.

© 2015 - 2023 gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel