Sorteer op
 • Gelukskikkertje met roze wangetjes
  Gelukskikkertje met roze wangetjes

  Gelukspoppetjes kikkertje met een wit buikje en blozende roze wangetjes, Dit houten gelukskikkertje is 20 mm groot en leuk voor aan een presentje, een kaartje of als traktatie!

  Ook aan een sleutelhanger met een naam eraan een…

  € 0,52
 • Mini gelukskikkertje OP=OP!
  Mini gelukskikkertje OP=OP!

  Mini gelukskikkertje van ongeveer 20 mm groot. Deze gelukspoppetjes kikkertje zijn erg leuk aan een kaartje, bv een van onze gelukskaarten, maar ook aan een cadeautje of bos bloemen een leuk kleinigheidje!

  € 0,39
 • Grote houten gelukskikker
  Grote houten gelukskikker

  Is er iemand in je omgeving die wel een portie extra vrolijkheid kan gebruiken? Met deze guitige gelukskikker laat je zien dat je aan degene denkt. Bevestig het houten gelukspopetje aan een kaartje, bos bloemen of een ander…

  € 0,59
 • Gelukskikkertje sleutelhanger met "juf" of "meester"
  Gelukskikkertje sleutelhanger met "juf" of "meester"

  Gelukskikkertje sleutelhanger voor de juf of meester. Van het gelukspoppetje kikkertje (assortie) kunnen we natuurlijk ook een naam sleutelhanger maken met de naam van de juf, meester of van iemand anders maken (max 7 letters).…

  € 1,55
 • "OPKIKKER" gelukskikkertje sleutelhanger
  "OPKIKKER" gelukskikkertje sleutelhanger

  Wie kan er een opkikkertje gebruiken, iemand die ziek is of verdriet heeft, iemand die voor een examen aan het leren is, een collega, een vriendin of een kind dat net dat steuntje in de rug nodig heeft. Of een opkikkertje speciaal…

  € 1,60
 • Spring is in the air gelukspoppetjes kaartje
  Spring is in the air gelukspoppetjes kaartje

  Een kaartje (waar u uiteraard ook de gelukspoppetjes van bij kunt bestellen) met het gelukskikkertje en de gelukseendjes. Een vrolijk voorjaars gelukspoppetjes kaartje van 10.5x7.4 cm.

  € 0,50
 • Een opkikker in deze moeilijke tijd gelukspoppetjes kaartje
  Een opkikker in deze moeilijke tijd gelukspoppetjes kaartje

  Gelukspoppetjes kaartje met de afbeelding van de gelukskikker erop en de tekst:

  "Kwaak kwaak! Een opkikker voor jullie in deze moeilijke periode.

  Deze gelukskaartjes zijn gedrukt op 300 grams papier en zijn 10.5x7.4 cm. Helemaal…

  € 0,50
 • "GESLAAGD" gelukskaartje voor een topper
  "GESLAAGD" gelukskaartje voor een topper

  "GESLAAGD" gelukskaartje van 10.5x7.4 cm, gedrukt op 300 grams papier. Een leuk vrolijk gelukspoppetjes kaartje met de afbeelding van het gelukskikkertje erop en op de achterkant de afbeelding van de houten gelukspoppetjes. Leuk…

  € 0,50
 • Nog .... nachtjes slapen en dan....
  Nog .... nachtjes slapen en dan....

  Een vrolijk gelukskaartje met stickers om het aantal nachtjes aan te geven.

  Nog (zoveel) nachtjes slapen en dan....

  ∙ mag je bij oma logeren
  ∙ ben je jarig
  ∙ mag je voor het eerst naar school
  ∙ krijg je je eerste…

  € 0,60
 • "Ik ben blij met een broer zoals jij" gelukspoppetjes kaartje
  "Ik ben blij met een broer zoals jij" gelukspoppetjes kaartje

  Een leuk kaartje met ons gelukskikkertje: "Ik ben blij met een broer zoals jij", een leuk kaartje voor je broer met zijn verjaardag maar ook leuk om te sturen of geven op "broer en zussendag".

  Het gelukspoppetjes kaartje is…

  € 0,50

Gelukspoppetje kikker

Betekenis van kikkers als gelukssymbool

Kikkertjes zijn een schattig gelukssymbool. De kikkertjes worden namelijk geassocieerd met transformatie en vernieuwing, omdat ze zich van een kikkervisje tot een echte kikker ontwikkelen. Daarom is de kikker een krachtig symbool voor persoonlijke groei en positieve veranderingen.

Ook worden kikkers als symbool geschouwd voor vruchtbaarheid en voorspoed, omdat ze vaak in verband worden gebracht met regen en water, wat een essentieel onderdeel is voor het laten groeien van onze gewassen en het begin van het leven. Hierdoor worden gelukspop kikkers gezien als geluksbrengers en welvaart. 

Kikkers worden ook beschouwd als beschermers tegen pech en negatieve energie. Het bij je hebben van een gelukspop kikker zou kunnen helpen om ongeluk af te weren en positiviteit aan te trekken.

Kortom, een gelukspoppetje kikkertje staat symbool voor bescherming, geluk en mogelijkheden tot persoonlijke groei en welzijn. 

Leuke toepassingen van gelukspoppetjes kikkers

Kikker gelukspoppetjes worden vaak gebruikt als geluksbrengers. Mensen geloven dat het bij je hebben van een gelukskikkertje hen voorspoed en geluk zou brengen. Gelukspoppetje kikkers worden ook vaak gebruikt als decoratie aan een cadeautje, een mobiele telefoon, een sleutelhanger of om aan een gelukskaart naar iemand te sturen. Het is een lief klein symbolisch cadeautje om iemand geluk te wensen bij bijvoorbeeld een nieuwe baan, het starten van een nieuw bedrijf, een opkikkertje in slechte tijden of het behalen van een diploma of zwemdiploma. Er zijn mensen die denken dat als je een gelukskikkertje bij je hart draagt dat het dan voorkomt dat er problemen ontstaan tussen jou en je beste vrienden. Wij denken dat een gelukskikkertje een vrolijke geluksbrenger is die je aan iedereen als kleinigheidje weg kunt geven!

Welke soorten gelukskikkertjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten kikkers in de natuur, maar ook in de gelukspoppen wereld kennen we verschillende gelukskikkers. De bekendste is het groene kikkertje met de roze wangetjes. Deze gelukskikker is al erg lang bij ons in de collectie. Het is een klein houten gelukskikkertje dat vaak wordt gebruikt om op school te trakteren, zeker als het een gezonde traktatie moet zijn.

Een ander leuk kikker item is het gelukskaartje met de gelukskikkertjes erop. Deze kaartjes hebben de vrolijke kikkertjes en brengen een beetje geluk naar iemand die het nodig heeft. Onze vormgeefster ontwerpt steeds weer nieuwe gelukskaartjes met kikkertjes voor verschillende gelegenheden. Zo zijn er kikkerkaarten met geslaagd, die ook leuk zijn om te geven bij het halen van een zwemdiploma, maar ook kaartjes die iemand een opkikkertje wensen, die wel wat geluk kan gebruiken. Om zo ook weer op de positiviteit de nadruk te leggen.

Leuke gelukskikker sleutelhangers met een lief woord of naam eraan zijn erg leuk om als traktatie uit te delen, of met bedankt eraan om iemand te bedanken voor hun hulp, maar ook om aan collega's te geven bij een afscheid van het werk.

Binnenkort komen er ook nog leuke kikker gelukspennen en geluks notitieblokjes, zodat binnen ons assortiment ook een kikker gelukspoppetje pen en blokje als stationary te bestellen zijn.

Dan zijn er uiteraard de verschillende gelukskikkers, de gewone kikker gelukspoppetjes, de mini gelukskikker, de grote gelukskikker. Dus of het nu een schattig kikkertje is of juist een groot gelukspoppetje  kikker, er is altijd een maatje dat je aan iemand kunt geven.

Waar wacht je dus op? Breng wat extra geluk in je leven en dat van iemand anders met een lief gelukskikkertje!

Tips om de gelukskikkertjes voor te gebruiken

Een gelukskikkertje kun je natuurlijk gebruiken om positiviteit aan te trekken. Deze kikkers worden daarom ook vaak aan andere mensen gegeven, om ook hen geluk toe te wensen. Sommige mensen hebben altijd een gelukspoppetje kikkertje bij als bescherming tegen ongeluk. Gelukskikkertjes kunnen bijvoorbeeld ook als decoratie in een paastak of kerstboom worden gehangen. 

Deze gelukspoppetjes kikker zijn natuurlijk erg leuk om een cadeautje te versieren, voor een klein bedrag een leuke extra decoratie op je pakketjes!

Waar gelukskikkertjes vaak voor worden gebruikt is als bedankje voor het einde van het schooljaar om de juf of meester te bedanken, of om te vieren dat je kindje is geslaagd voor het zwemdiploma. Als er op school gevraagd wordt om alleen nog maar gezonde traktaties uit te delen is een gelukspoppetje met een kikkertje erg leuk om als naam sleutelhanger te laten maken en te trakteren. 

In tijden van tegenspoed kunnen gelukskikkertjes dienst doen als een opkikkertje. Deze opkikkertjes bieden troost bij het zien van het gelukspoppetje om door moeilijke momenten heen te komen. 

Al met al hebben gelukskikkertjes diverse toepassingen en kunnen ze een positieve invloed hebben in verschillende situaties. Het zijn dus hele veelzijdige geluksbrengers!

 

 

© 2015 - 2024 Gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel