Thema gelukspoppetje

Bijzondere momenten in je leven vragen om wat extra geluk. Of je nu gaat trouwen, een kindje krijgt, met pensioen gaat of 50 jaar getrouwd bent. Het zijn mooie momenten waar je vast een super feest voor gaat geven. Hoe leuk is het dan om je gasten te bedanken met een beetje geluk. Om je daarmee te ondersteunen hebben wij diverse pakketten vol met de leukste thema's. 

Leuke meester of juf bedankjes

Ook hebben we thema's voor leraren. Leuk om de meester of juf te bedanken voor het schooljaar. Uiteraard kan de groep 8 leerkracht op deze manier ook de leerlingen succes wensen met de overgang naar de brugklas. Of als leuke verrassing bij pasen, sinterklaas of kerst. Bijvoorbeeld met een leuke pen en bijpassend gelukspoppetje.

Gelukssprookjes

Unieke gelukssprookjes figuren zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons gelukspoppetjes assortiment. Behalve gelukskaartjes hebben we nu ook een "roodkapje" een "sprookjeskasteel" een "koningin" een "glazen muiltje" een "spiegeltje, spiegeltje aan de wand" "kabouters" en een "draakje". Uiteraard zullen er nog meer volgen in ons unieke gelukspoppetjes assortiment!

Bedankt voor het sporten

Onze gelukspoppetjes zijn ook zeer geschikt voor trainers en sportverenigingen, om hun leerlingen te bedanken voor een super leuk jaar. Ieder kind wordt aangenaam verrast met een bedankje voor deelname aan de competitie. En het winnende team kun je zo extra in het zonnetje te zetten. Of juist het degraderende team. Of een welkomstcadeau voor nieuwe leden.

Bekijk snel onze leuke combinaties in onze gelukspoppetjes winkel, zodat je met slechts een kleine moeite je online gelukspoppetjes bestellen en in een keer klaar bent. Das pas geluk!

Gelukspoppetjes in lastige tijden

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook in die thema's willen we actief meedenken om iemand wat troost te geven. Bijvoorbeeld bij een ziekte of afschied van een dierbare. Ook dat zijn momenten waarbij we aan elkaar moeten denken en steunen. Of het nu een kaartje is naar iemand die een chemo krijgt en je een beetje steun wil sturen en laten weten dat je aan iemand denkt, bij een overlijden of dat iemand bv een dierbare een jaar moet missen of bij de feestdagen die dan ineens niet meer zo feestelijk zijn. Dan is een gelukskaartje met gelukspopetje omarm mss wel een heel fijn envelopje om thuis gestuurd te krijgen. Ook kunnen we dan een lieve tekst op het kaartje schrijven, zodat het ook een persoonlijk tintje heeft.

Feestdagen gelukspoppetje

Een gelukspoppetjes feestdagen pagina, want laten we eerlijk zijn, feestdagen zijn er om te worden gevierd.

We hebben heel veel feestdagen in Nederland, maar omdat er steeds meer nationaliteiten in Nederland zijn, komen er ook steeds meer feestdagen waar we iets over willen weten. Waarom viert iemand kerst en pasen of juist niet.

Daarom hebben we deze pagina, om eens te kijken wat we voor geluk uit kunnen delen in de vorm van onze gelukspoppetjes bij de verschillende feestdagen en wat er voor tradities zijn bij de verschillende culturen in ons land.

Nieuwjaar

In het begin van het jaar is het natuurlijk het nieuwjaar dat gevierd wordt, traditioneel Nederlands met oliebollen en champagne, gelukskaartjes en gelukspoppetjes. Wij vieren oud en nieuw al jaren gezellig met vrienden waarvan een van onze vriendinnen elk jaar jarig is en hebben we dus dubbel feest. Zo heb je oud en nieuw alweer in 1 adem genoemd, vaak kan het een niet zonder het ander, zoals ook hier.

Heb je wel eens mee gedaan aan de nieuwjaarsduik? Veel mensen vinden het een leuk om er aan mee te doen, er zijn inmiddels al bijna 200 plaatsen aan zee, waar je een nieuwjaarsduik kunt gaan doen, een serieuze duik in het koude water meestal gesponsord door bv UNOX, die dan de gezellige oranje unox mutsen uitdeelt aan alle deelnemers. Wij hebben ook een vrolijke kerstmuts in onze collectie om iemand veel succes te wensen met de nieuwjaarsduik.

Valentijnsdag

Valentijnsdag op 14 februari is elk jaar dezelfde dag, een dag dat je je Valentijn kunt verrassen met een gelukskaartje een gelukspoppetje of een leuke gelukspen. Deze Valentijndag valt vaak net voor de carnaval.

Carnaval en pasen gelukspoppetje

In het nieuwe jaar gaan we richting carnaval voor de Katholieken, waarbij ook weer de Paasdagen verbonden zijn. Pasen is namelijk 40 dagen na carnaval, vanaf aswoensdag geteld. Deze 40 dagen tussen carnaval en Pasen wordt ook de vastentijd genoemd, het was de bedoeling dat je dan ook echt vastte. Vroeger als kind deden we daar altijd aan mee, we kregen dan een snoeptrommeltje waar alle snoepjes en traktaties in gingen die dan op paaszaterdag pas open ging om eruit te mogen snoepen. Officieel is de vastentijd voor Katholieken een periode van vasten en bezinning. Ook voor Pasen hebben we leuke gelukspoppetjes en een paaskaartje om iemand fijne Paasdagen te wensen.

Vakantie gelukspoppetjes

In deze tijd vallen ook de voorjaarsvakantie, een vakantie die voor regio Noord en regio Zuid vaak verschillend is. Wel leuk om je juf of meester een fijne vakantie te wensen met een van onze gelukskaartjes of het gelukskoffertjegeluksvliegtuigje of een docent gelukspoppetje. Kleine moeite, groot plezier!

Ramadan

Meestal is in maart het begin van de Ramadan, de vastenperiode van Moslims, er wordt dan niet gegeten of gedronken tussen zonsopgang en zonsondergang. De maand begint elk jaar op een andere dag die dan wordt afgesloten met het suikerfeest en dan is het natuurlijk leuk om een gelukspoppetje te geven dat met lekker eten te maken heeft, een chocolade gelukshangertje, een donut of een gelukstaartje.

Koningsdag

Op 27 april vieren we Koningsdag, waarbij ons gelukspoppetje Koning Woody en Koningin Emma erg leuk zijn om uit te delen. Of verkopen op een koningsmarkt, een beetje geluk verkoopt natuurlijk heel gemakkelijk.

Moederdag gelukspoppetjes

Moederdag vieren we in mei, elk jaar weer een beetje geluk voor elke moeder. Geef je mama eens een leuke gelukspen of een naamsleutelhanger die we voor je laten maken op de dagopvang voor mensen met een beperking, MVO. Iedere moeder vind het leuk als er een kleinigheidje voor haar is verzorgd. Een gelukspoppetje is klein, maar heeft veel waarde als je het van je kindje krijgt. Ook voor alle oma’s hebben we leuke oma gelukspoppetjes.

Opa en oma dag gelukspoppetjes

Op 4 juni is het nationale opa en omadag, dan kun je aan opa of oma een gelukspoppetje opaatje of omaatje geven met de naam van de kinderen of kleinkinderen eraan of een gelukspoppetje ooievaar om je ouders te informeren dat ze opa en oma gaan worden. 

Vaderdag gelukspoppetje

Ook in juni vieren we vaderdag, de dag dat alle papa’s in het zonnetje worden gezet. Een leuk gelukspoppetje papa, of gelukssleutelhanger met naam is dan leuk om te geven of iets van een hobby die je vader leuk vind, bv een voetbal gelukspoppetje, een tennisbal gelukshangertje, een geluksbakkertje, als je papa graag in de keuken staat. Mogelijkheden genoeg om je vader op vaderdag te verrassen met iets kleins, een gelukspoppetje is klein, maar wel van emotionele waarde!

Zomervakantie gelukspoppetjes

In juli begint er 1 regio van het land met de zomervakantie. Het ene jaar is dat regio Zuid, het jaar daarna Regio Midden en het jaar daarna weer Regio Noord. De zomervakantie is verdeelt in 3 termijnen, zodat het land niet in 1 keer allemaal op vakantie gaat, maar gespreid vakantie vieren. Aan het einde van het schooljaar is het natuurlijk erg leuk om je meesters en juffen te bedanken voor het afgelopen schooljaar. We hebben leuke topjuf en topmeester gelukspoppetjes sleutelhangers, maar kunnen de gelukshangers ook maken met de namen van de juf of meester. Ook is het leuk als juf of meester om de kindjes in de klas een kleinigheidje mee te geven voor de vakantie. Ook daar hebben we houten gelukspoppetjes voor in allerlei verschillende soorten.

 

© 2015 - 2023 gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel