Sorteer op

Sprookjes vol geluk

Er was eens . . . een gelukspoppetjes winkel vol geluk. En bij zo'n winkel hoort ook een beetje magie. Sprookjes horen daar dus ook bij. En dus ontworpen wij onze sprookjes figuren. Met een heus sprookje. Wil je die eens lezen? Je vindt ons eigen sprookje in ons geluksmagazine. Een magazine dat we gratis meesturen met jouw gelukspoppetjes bestelling dat je met pakket-post laat verzenden. Want dat geluk willen we graag met je delen. 

We hebben inmiddels een lief houten gelukspoppetje Roodkapje, het glazen muiltje van assepoester, uiteraard een sprookjes kasteel dat in heel veel sprookjes voorkomt. Ook een Koning en een Koningin die nog lang en gelukkig leefde in hun eigen sprookjeskasteel, de gevaarlijke vuurspuwende draak. En het spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het hele land, uit het sprookje van Sneeuwwitje. En was er ook een sprookje met kabouters? Ow nee dat waren de dwergen, die hoorden ook bij sneeuwwitje, maar onze kabouters kunnen ook gerust als de 7 dwergen gebruikt worden.

Sprookjes bestaan al eeuwen lang. Al in 1805 begon Hans Christian Andersen met het schrijven van sprookjes, evenals de gebroeders Grimm. In het begin schreven ze voor volwassenen maar later werden deze aangepast voor kinderen. Een schrijver die niet zelf de sprookjes schreef is Walter Elias Disney. Ondanks dat Disney de sprookjes niet zelf schreef kan hij niet ontbreken als het over sprookjes gaat. Hij tekende en fotografeerde al op jonge leeftijd en ging zich interesseren in cartoons en films. Daarom startte hij samen met zijn broer in 1928 de Walt Disney "Disney Brother’s Studio". De eerste figuur die Disney zelf ontworpen heeft is Mickey Mouse, bij iedereen wel bekend. De eerste film die Disney maakte was in 1937 Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen.

 

 

© 2015 - 2023 Gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel