Sorteer op
 • Mini gelukslieveheersbeestje
  Mini gelukslieveheersbeestje

  Mini gelukspoppetje lieveheersbeestje van ongeveer 20 mm groot. We hebben een groot assortiment gelukspoppetje lieveheersbeestje, groot, mini, gewoon, als sticker, op kaarten of als strijkapplicatie.

  € 0,40
 • Gelukslieveheersbeestje
  Gelukslieveheersbeestje

  Dit gelukslieveheersbeestje is ongeveer 20 mm groot en de kleur kan afwijken van de foto. Het lieveheersbeestje staat symbool tegen geweld en daarom is het zo'n leuk kleinigheidje om aan iemand te geven. Leuk aan een tas,…

  € 0,44
 • Groot gelukslieveheersbeestje
  Groot gelukslieveheersbeestje

  Groot houten gelukspoppetje lieveheersbeestje van ongeveer 28 mm groot. Leuk gelukspoppetje met net een maatje meer. Zeker leuk om aan een cadeautje te hangen, aan een kaartje, een traktatie of als kleinigheidje in een grabbelton.…

  € 0,59
 • Gelukslieveheersbeestje op blad
  Gelukslieveheersbeestje op blad

  Gelukslieveheersbeestje op een blad ziet er vrolijk uit. Dit gelukslieveheersbeestje is ongeveer 20 mm groot en is een leuke variant op de gewone gelukspoppetjes lieveheersbeestje.

  Leuk voor aan een kaartje, traktatie of een bos…

  € 0,35
 • Gelukslieveheersbeestje
  Gelukslieveheersbeestje

  Gleukslieveheersbeestjes in diverse kleuren, leuk voor aan een cadeautje, kaartje of bos bloemen. Deze handgemaakte gelukspoppetjes zijn ongeveer 18 mm en worden assortie kleur geleverd.

  € 0,39
 • "C'est la vie" kaartje gelukslieveheersbeestje
  "C'est la vie" kaartje gelukslieveheersbeestje

  Of we voor een uitvaart sleutelhangers met gelukspoppetje lieveheersbeestje en een kaartje konden maken met "C'est la vie" met de afbeelding van het gelukslieveheersbeestje. Uiteraard kan dat, op de dagopvang (MVO) hebben ze in 1…

  € 0,50

Waarom brengt een lieveheersbeestje geluk?

Alles wat je wil weten over de geluks lieveheersbeestjes

In verschillende culturen hebben lieveheersbeestjes verschilldende betekenissen.

In de Aziatische culturenis het lieveheersbeestje een teken van voorspoed en een succesvolle oogst. Als een lieveheersbeestje op je landt, brengt het geluk en positieve energie met zich mee

In de westerse cultuur worden ieveheersbeestjes gezien als geluksbrengers, het is een goed teken wanneer ze in je buurt zijn. Volgens een legende zijn lieveheersbeestjes boodschappers van geluk en wanneer er een op je hand landt, zal er binnenkort iets goeds gebeuren en dat geeft natuurlijk altijd een gevoel van geluk.

Gebruik van lieveheersbeestjes als gelukspoppetjes

Vanwege hun symboliek van geluk en voorspoed worden lieveheersbeestjes vaak gebruikt als gelukslieveheersbeestjes om geluk aan te trekken. Mensen dragen kleine gelukshangertjes lieveheersbeestje bij zich als geluksbrenger.

Dus je mag wel stellen dat lieveheersbeestjes geliefde symbolen van geluk en positiviteit in verschillende culturen over de hele wereld zijn.

Maar wat is er zo leuk aan een lieveheersbeestje gelukspoppetje?

Het lieveheersbeestje is een symbool van geluk!

Het lieveheersbeestje wordt vaak gezien als een symbool van geluk. Volgens de legende brengt een lieveheersbeestje geluk als het op je landt. Het aantal stippen op het schild van een lieveheersbeestje zou het aantal gelukkige maanden voorspellen, maar bij een geluksbrenger lieveheersbeestje telt dat natuurlijk niet, dat brengt net zo lang geluk als je er in geloofd. 

Altijd geluk bij je dragen

Het gelukshangertje lieveheersbeestje is een schattig en compact gelukspoppetje om altijd bij je te dragen. Het kleine formaat maakt het gemakkelijk om het lieveheersbeestje overal mee naar toe te nemen, je maakt het vast aan je sleutelbos of aan je tas, of je stopt het geluks lieveheersbeestje in je jaszak, dan voel je het geluk ook steeds als je je sleutels in je jas doet.

Leuk om cadeau te geven

Een gelukspoppetje lieveheersbeestje is niet alleen leuk om te hebben, maar ook leuk om cadeau te geven als traktatie op school, aan familie of vrienden. Je kunt van deze gelukpoppetjes natuurlijk ook een leuke naamsleutelhanger laten maken, dan krijgt iedereen zijn eigen gepersonaliseerde sleutelhanger. Een leuk betaalbaar cadeautje om te trakteren.

Maakt je leven gelukkiger!

Dus waar wacht je nog op? Haal vandaag nog deze leuke lieveheersbeestjes gelukspoppetjes in huis en geniet van het uitdelen van de gelukshangertjes en dus van het extra beetje geluk in je leven!

Lieveheersbeestjes, brengers van geluk

Lieveheersbeestjes bevinden zich overal op de wereld en symboliseren bescherming, weerstand en geluk. Deze kleine insecten zijn niet alleen geliefd vanwege hun mooie kleuren en vorm, maar ook vanwege hun belangrijke rol in het beschermen van het plantenrijk. 

Natuurlijke bestrijding door lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes staan erom bekend dat zij ongedierte eten die mogelijk de planten zouden kunnen beschadigen. Door deze natuurlijke bestrijding helpen lieveheersbeestjes de planten gezond te houden en bevorderen ze de groei en bloei.

Lieveheersbeestjes als brengers van geluk

De rol van lieveheersbeestjes in het beschermen van planten heeft geleid tot het geloof dat ze geluk brengen. Hun aanwezigheid in de tuin of op het balkon wordt vaak gezien als een teken van voorspoed en welvaart. Dus als je een lieveheersbeestje tegenkomt, kun je ervan uitgaan dat het geluk je tegemoet komt.

Verschillende soorten lieveheersbeestjes en hun betekenis

De betekenis en symboliek van lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes zijn er in vele soorten met verschillende kleuren en patronen. Ze hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken. Sommige hebben rode vleugels met zwarte stippen, terwijl andere geel of oranje kunnen zijn. Er zijn zelfs soorten met witte stippen op een zwarte achtergrond. Maar wist je dat elk van deze lieveheersbeestjes ook zijn eigen betekenis en symboliek heeft?

Het aantal stippen op een lieveheersbeestje wordt vaak geassocieerd met geluk. Volgens volkstraditie brengt een lieveheersbeestje met meer stippen meer geluk. Deze schattige insecten worden gezien als boodschappers van voorspoed en welvaart. Daarom worden ze vaak gebruikt als gelukspoppetjes. Het aantal stippen kan variëren, maar het meest bekende lieveheersbeestje heeft zeven stippen.  Elke stip staat symbool voor een specifieke vorm van geluk, zoals liefde, rijkdom, succes, gezondheid, harmonie, vrede en plezier.

Natuurlijke plaagbestrijders

Naast hun positieve symboliek spelen lieveheersbeestjes ook een belangrijke rol in de natuurlijke plaagbestrijding. Ze voeden zich namelijk met bladluizen en andere schadelijke insecten. Dit maakt hen waardevolle bondgenoten voor tuiniers en landbouwers. Door lieveheersbeestjes in de tuin te hebben, kunnen we op een natuurlijke manier ongewenste plagen bestrijden.

Gelukspoppetje lieveheersbeestje van gelukspoppetjes.eu

Bij ons bedrijf bieden wij lieveheersbeestjes aan als geluksbrengers. Dus als je wat extra geluk nodig hebt, kun je altijd een lieveheersbeestje bij je dragen! Ze zijn niet alleen schattig, maar ook nuttig voor de natuur en hebben een positieve symboliek. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over een geluks lieveheersbeestje. En worden al onze gelukspoppetjes verpakt op de dagopvang voor mensen met een beperking die dat erg leuk vinden om te mogen doen. Ook de gepersonaliseerde sleutelhangers worden daar met de hand gemaakt.

Ook gelukshangertjes lieveheersbeestjes hebben verschillende kleuren en patronen.  Bij ons bedrijf kun je lieveheersbeestjes gelukspoppetjes bestellen. Draag er een bij je en geniet van hun positieve energie en nuttige eigenschappen!

Interessante feiten en weetjes over lieveheersbeestjes

De meeste gelukspoppetjes lieveheersbeestje zijn van FSC hout gemaakt

Lieveheersbeestjes zijn kleurrijk en divers

Lieveheersbeestjes hebben vaak felle kleuren zoals rood, oranje en geel

Er zijn meer dan 5000 verschillende soorten lieveheersbeestjes over de hele wereld

De stippen op het schild van een lieveheersbeestje kunnen variëren van 0 tot 22

Lieveheersbeestjes eten voornamelijk bladluizen, die schadelijk zijn voor gewassen

Lieveheersbeestjes zijn erg goed voor de natuur en hoe meer er zijn, hoe beter het evenwicht is van het ecosysteem

Deze kenmerken maken lieveheersbeestjes al interessante insecten op zich en maakt ze waardevolle insecten voor de landbouw en wordt gezien als een teken van geluk en voorspoed

Dus, de volgende keer dat je een lieveheersbeestje ziet, denk er dan aan dat het een prachtige geluksbrenger is!

© 2015 - 2024 Gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel