Overlijden, uitvaart, crematie, gelukspoppetjes, wat hebben ze met elkaar te maken?

Artikel 6 van 25

Bij een uitvaart, begrafenis of een crematie worden tegenwoordig ook vaak onze gelukspoppetjes besteld, soms met een naam, maar ook alleen een gelukspoppetje. Dat kleinigheidje zal bij iedereen die er een krijgt altijd een gedachte uitgaan naar degene die wordt gemist.

Bij een overlijden kan het soms troost geven om iedereen een aandenken te geven aan de overledene. Hierbij een paar voorbeelden:

Voor de nabestaanden van oma Etty mochten we heel veel rode kaboutertjes leveren. De gelukskaboutertjes zijn er in 3 verschillende kleuren, maar de betekenis rood was van belang voor de nabestaanden. En omdat oma heel graag verhalen vertelde over kabouters, was het voor de kinderen en kleinkinderen een perfecte combinatie om een mooi afscheid voor oma te maken. De nabestaanden zullen als ze een rode kabouter zien waarschijnlijk altijd even aan oma Etty denken.

Voor de nabestaanden van Valerie heel erg veel gelukspoppetjes sleutelhangers maken met haar naam eraan. Deze zijn na de begrafenis uitgedeeld aan alle aanwezigen en aan alle kinderen van de school van Valerie. 

Deze opdrachten realiseren we samen met de dagopvang voor mensen met een beperking, ook zij werken hier graag aan mee. Een maatschappelijk stukje dat we erg belangrijk vinden, alleen samen maken we de wereld een beetje mooier!

 

 

© 2015 - 2024 Gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel