Sorteer op
 • Gelukskabouters
  Gelukskabouters

  Gelukskabouters, een leuk houten gelukspoppetje uit onze eigen collectie. Ze worden assortie geleverd in de kleuren rood geel of groen. Heb je voorkeur kun je dat natuurlijk bij opmerkingen vermelden. Deze houten gelukspoppetjes…

  € 0,69
 • Kabouter gelukskaartje
  Kabouter gelukskaartje

  Op een grote paddestoel, rood met witte stippen.....

  Kabouter gelukskaartje met de afbeeldingen van onze gelukskabouters en de gelukspaddestoel. Hoe leuk is het om er ook een echt gelukspoppetje aan te maken, dan geef je nog meer…

  € 0,50
 • Gelukspaddestoel
  Gelukspaddestoel

  Gelukspaddestoel van ongeveer 20 mm groot. We hebben in onze gelukspoppetjes collectie verschillende soorten gelukspaddestoelen.

  Leuk voor aan een cadeautje, bosje bloemen of voor aan een bedankje of traktatie!

  € 0,48
 • Gelukskabouter notitieblokje
  Gelukskabouter notitieblokje

  Leuk notitieblokje van ongeveer 10x10 cm met 25 vel papier.

  Op elk vel is onze gelukskbaouter terug te vinden en de gelukspaddestoel. Een leuk kleinigheidje, handig om te gebruiken om een lief briefje aan iemand te geven of een…

  € 0,89
 • WAT BEN JIJ LEUK gelukspen
  WAT BEN JIJ LEUK gelukspen

  Gelukspoppetjes pen

  "WAT BEN JIJ LEUK"

  Een fijne pen om iemand te geven evt met een leuke gelukspaddestoel of als ze straks binnen zijn een gelukskabouter erbij:)

  Deze gelukspoppetjes pennen zijn speciaal voor ons ontworpen en…

  € 1,59
 • Ik ben jarig kabouter gelukskaartje
  Ik ben jarig kabouter gelukskaartje

  Een gelukskaartje met afbeeldingen van onze paddestoel maar ook met ons unieke ontwerp van de gelukskabouter. De gelukskabouter of paddestoel kun je er apart bij bestellen.

  Hoe leuk trakteren is dat, ipv een taartje of traktatie…

  € 0,50
 • Ik ben jarig geluks giftset
  Ik ben jarig geluks giftset

  Gelukskaartje met de tekst:
  "Ik ben jarig en trakteer op een beetje geluk" samen met een gelukspen met afbeeldingen van onze gelukskabouters en gelukspaddestoel met de tekst "Wat ben jij leuk!"Als dat niet leuk trakteren is,…

  € 2,19
 • Kabouter traktatie gelukspoppetjes set
  Kabouter traktatie gelukspoppetjes set

  In deze kabouter gelukspoppetjes set vind je ene kabouter gelukspoppetjes notitieblokje (10x10 cm met 25 vel papier), een "WAT BEN JIJ LEUK" kabouter gelukspoppetjes pen en een sleutelhanger met een woord of naam naar keuze met…

  € 4,25
 • Kabouter geluksboekenlegger
  Kabouter geluksboekenlegger

  Kabouter geluksboekenlegger met tekst:

  STOERE PRINSESSEN, KUSSEN MET KIKKERS

  VROLIJKE PIRATEN, BELEVEN AVONTUREN

  MET GRAPPIGE KABOUTERS

  JE ONTMOET ZE IN EEN BOEK

  De boekenlegger is ongeveer 15x4 cm en gedrukt op 400 grams…

  € 1,29

Gelukspoppetje kabouter

Er zijn verschillende soorten kaboutertjes, je hebt een grote kabouter, kleine kabouters, kabouters in sprookjes en een gelukspoppetje kabouter. Een opvallend verschil is natuurlijk het uiterlijk van de kaboutertjes. Een grote kabouter is wat groter van formaat en vind je meestal in de tuin. Deze kabouters hebben ook omdat ze groter zijn veel meer details. De mini tuinkabouters zijn juist klein maar hebben nog wel meer detail dan de gelukskaboutertjes. De magische kracht van alle kaboutertjes is volgens oude legendes het beschermen van de tuin en ze brengen voorspoed en geluk! Maar kaboutertjes zijn ook ondeugend en grappig. 
Dus hoe groot de kaboutertjes ook zijn, ze komen je altijd geluk brengen!

Ienimini gelukskaboutertjes

Dan zijn onze schattige gelukskaboutertjes wel heel erg leuk om aan je sleutelbos of tas te hangen, maar ook aan een bos bloemen of een cadeautje is het een hele leuke, schattige decoratie. 

En heel bijzonder, onze gelukskaboutertjes worden ook gebruikt om uit te delen als herinnering aan iemand die is gestorven. Nabestaanden geven ze dan mee na de begrafenis of crematie als aandenken aan de overledene. Zo ook bij Oma Etty, zie bijgevoegde (met toestemming) geplaatste foto:

Kaboutertjes in volksverhalen

Ook in volksverhalen komen kabouters veel voor. Ze worden afgebeeld als heel behulpzaam en speels. Deze kleine vriendelijke kaboutertjes komen in de verhalen voor als bewakers van schatten die in de aarde zijn verstopt wat hun mysterieuze karakter versterkt. Hun aanwezigheid word gezien als teken van balans en harmonie in de natuur. In sommige culturen geloven mensen dat de kaboutertjes echt bestaan en brengen ze offers of traktaties om een gunst te krijgen. Het is in ieder geval een insirerend gegeven dat sommige mensen dat denken en dat ze ze in huis halen voor geluk en voorspoed.

Het uiterlijk van de kaboutertjes

Kaboutertjes zijn kleine wezentjes vol geluk en zien er schattig uit. Ze zijn meestal niet groter dan een paar centimeter, behalve de tuinkabouters, anders zou je ze niet zien in je tuin. De kabouters dragen vaak gekleurde kleertjes en hebben een baard en haren die onder de muts vandaan komen. Uiteraard mag de puntmuts niet ontbreken bij een kabouter!
Verder hebben kaboutertjes sprankelende oogjes en rode wangetjes, waardoor ze een vriendelijke uitstraling hebben. Zo zien ze er nog schattiger uit. En de kabouters zijn natuurlijk zeker verbonden met de gelukspaddestoelen. Want op de grote paddestoel, rood met witte stippen kan een leuke gelukskabouter niet ontbreken!

Sommige kaboutertjes worden vaak in de tuin gezet als decoratie, de tuinkabouter. Er zijn mensen die geloven in de magie en het geluk dat deze tuinkabouters. Ze worden gezien als beschermers van de natuur en brengen geluk aan de mensen die in hen geloven.

Welke artikelen zijn er met kaboutertjes?

Behalve de rode kabouter, is er ook een gele kabouter en een groen kaboutertje. Deze drie kabouters zijn ook te vinden op sommige gelukspennen, een notitieblokje en natuurlijk op onze leuke gelukskaartjes met geluks kaboutertjes. 

Maar wat we altijd voor je kunnen maken zijn de kabouter gelukspoppetjes met naam sleutelhangers. Deze worden dan gemaakt op de dagopvang voor mensen met een beperking, die daar heel erg blij van worden.

 

© 2015 - 2024 Gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel