Sorteer op
 • Geluks klavertje vier
  Geluks klavertje vier

  Gelukshangertje klavertje vier van ongeveer 25 mm groot. Dat moet toch wel dubbel geluk zijn, een klavertje vier en een gelukspoppetje in 1 versie! Leuk aan een kaartje, een cadeautje, traktatie, bedankje of in de grabbelton, maar…

  € 0,40
 • Geluksklavertje vier met BEDANKT sleutelhanger
  Geluksklavertje vier met BEDANKT sleutelhanger

  Geluksklavertje vier sleutelhanger met tekst BEDANKT er aan. Deze sleutelhangers worden gemaakt op de dagopvand door mensen met een beperking. Zo verspreid je dus dubbel geluk want ze vinden het geweldig om onze gelukspoppetjes…

  € 1,55
 • Carpe Diem gelukspoppetje sleutelhanger met klavertje vier
  Carpe Diem gelukspoppetje sleutelhanger met klavertje vier

  Carpe Diem gelukspoppetje sleutelhanger met het klavertje vier eraan. Capre Diem, pluk de dag!
  Dit gelukspoppetje kunnen we ook als naamsleutelhanger maken of met een ander gelukspoppetje. Kies je gelukspoppetje in het keuzemenu!

  € 1,75
 • Succes gelukspoppetjes sleutelhanger
  Succes gelukspoppetjes sleutelhanger

  Geluk klavertje vier sleutelhanger met "SUCCES" eraan. Leuk voor een toitoi bij een voorstelling of wedstrijd, maar ook voor bij de CitoToets of examen een heel leuk gelukscadeautje! Uiteraard kunnen we deze ook voor u maken als…

  € 1,55
 • Succes gelukspoppetjes pen
  Succes gelukspoppetjes pen

  Gelukspoppetjes pen met klavertjes vier, ons unieke gelukspoppetje penguin en hoefijzers om iemand succes te wensen, altijd leuk om te geven, nog leuker om een gelukspoppetjespen te krijgen!

  € 1,59
 • Kampioen sleutelhanger met klavertje vier
  Kampioen sleutelhanger met klavertje vier

  Kampioenen!
  Deze kampioensleutelhanger is leuk om aan een kampioen te geven of aan een team dat kampioen is geworden. Gelukspoppetjes sleutelhangers worden gemaakt op de dagopvang voor mensen met een beperking die dat met heel…

  € 1,65
 • Gelukslieveheersbeestje op blad
  Gelukslieveheersbeestje op blad

  Gelukslieveheersbeestje op een blad ziet er vrolijk uit. Dit gelukslieveheersbeestje is ongeveer 20 mm groot en is een leuke variant op de gewone gelukspoppetjes lieveheersbeestje.

  Leuk voor aan een kaartje, traktatie of een bos…

  € 0,35
 • "Moed hoop en een beetje geluk" gelukskaartje
  "Moed hoop en een beetje geluk" gelukskaartje

  "Moed, hoop en een beetje geluk" gelukskaartje met de afbeelding van verschillende houten gelukspoppetjes erop afgebeeld. Dit gelukskaartje maak je nog een beetje specialer door er ook een houten gelukspoppetje bij te geven of de…

  € 0,50
 • Moed-hoop en een beetje geluk gelukspen
  Moed-hoop en een beetje geluk gelukspen

  Moed, hoop en een beetje geluk gelukspoppetjes pen. Deze pen mochten we ontwerpen voor een klant, maar vonden we zo moooi dat we deze ook zelf in de collectie op hebben genomen. Zo kunnen we nog meer geluk verspreiden!

  € 1,39
 • Tijd voor een feestje, gelukskaartje
  Tijd voor een feestje, gelukskaartje

  Tijd voor een feestje en ik trakteer op wat extra geluk!

  Dit gelukskaartje is 10.5x7.4 cm en het is natuurlijk nog leuker om er ook een gelukspoppetje bij te bestellen die op het gelukskaartje staan, zo geef je echt een beetje…

  € 0,50
 • Best mom, best dad of super broer gelukspoppetjes sleutelhanger
  Best mom, best dad of super broer gelukspoppetjes sleutelhanger

  Gelukspopeptjes sleutlehanger met tekst

  Best mom

  Best dad

  Super broer

  of iets anders natuurlijk!

  € 1,55
 • "Alles gute" geluksklavertje vier sleutelhanger
  "Alles gute" geluksklavertje vier sleutelhanger

  Wil je iemand succes wensen in het Duits, dan is deze gelukspoppetjes sleutelhanger met het geluks klavertje vier met de tekst "Alles Gute" een leuk kleinigheidje om cadeau te geven.

  € 1,70
 • Juffen cadeautje dubbele sleutelhanger met musketonhaak
  Juffen cadeautje dubbele sleutelhanger met musketonhaak

  Gelukspoppetjes sleutelhanger met de naam van de juf aan een kralen geluksengeltje en een klavertje vier. Omdat we er een musketonhaak aan hebben gemaakt is dit een leuk gebruiksartikel voor de juf! Aan de klavertjes maken we het…

  € 3,95
 • Good Luck gelukspoppetjes sleutelhanger
  Good Luck gelukspoppetjes sleutelhanger

  Een lief cadeautje om iemand veel geluk te wensen. Deze gelukpoppetjes sleutelhanger heeft als tekst GOOD LUCK en wordt gemaakt op de dagopvang voor mensen met een beperking. Dubbel geluk dus!

  € 1,65

Klavertjes vier

Klavertje vier gelukspoppetjes

Er zijn uiteraard verschillende varianten van klavertje vier en dus zijn er zijn ook  verschillende varianten van klavertje vier gelukspoppetjes verkrijgbaar. Deze schattige gelukspoppetjes zijn gemaakt van hout en hebben de vorm van een klavertje vier, of ze hebben op een andere manier een klavertje, bijvoorbeeld bij het lieveheersbeestje op een klaverblad. Ze zijn te bestellen in verschillende kleuren en maten, waardoor er voor iedereen wel een passend gelukspoppetje te vinden is.

Hoe klavertje vier gelukspoppetjes worden gemaakt

De klavertje vier gelukshangertjes worden met veel zorg en aandacht gemaakt van FSC hout, zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Elk nieuw ontwerp begint bij onze vormgeefster, zij maakt een ontwerp dat nog aan alle kanten kan worden aangepast. Als het uiteindelijke gelukspoppetjes ontwerp klaar is gaat het het naar de fabriek die een voorbeeld voor ons maken en na goedkeuring gaan ze er mee aan de slag.  De geluksklavertjes worden gemaakt en als laatste gaat er een gelukspoppetjes touwtje doorheen, wat het maakt dat het tot onze gelukspoppetjes collectie mag horen. Dat touwtje zorgt ervoor dat je er een gelukspoppetjes sleutelhanger van kan (laten) maken op de dagopvang voor mensen met een beperking, een tashanger of op een gelukskaart een beetje geluk mee kunt sturen.

Waarom klavertje vier gelukspoppetjes populair zijn als cadeau

Klavertje vier gelukspoppetjes zijn een populair kleinigheidje of naam cadeau, omdat ze symbool staan voor geluk en positiviteit. Ze worden vaak gegeven als traktatie op school, vrienden, familie of collega's om hen een beetje extra geluk toe te wensen. Daarnaast zijn de gelukspoppetjes ook erg leuk om zelf te houden als geluksbrenger of om aan je sleutelbos te hangen. Ze zijn klein en handzaam, waardoor je ze altijd bij je kunt dragen en ze je herinneren aan het geluk dat je hebt.

Symboliek achter klavertje vier gelukspoppetjes

Het klavertje vier staat al eeuwenlang symbool voor geluk. Volgens de legende zou het vinden van een klavertje vier betekenen dat je veel geluk zult hebben, want er zijn er niet zoveel in de natuur te vinden. Het geloof in het geluksklavertje heeft ervoor gezorgd dat het een populair gelukspoppetje is geworden, niet alleen in de vorm van gelukspoppetjes, maar ook als sleutelhanger met namen eraan of als extra kleinigheidje aan een kaartje om naar iemand toe te sturen of aan een originele gelukspoppetjes boekenlegger te hangen. Het is een klein gebaar met een grote symbolische betekenis. Het dragen of bij je dragen van een klavertje vier gelukspoppetje kan je positieve energie en geluk brengen. 

De betekenis  van het klavertje vier

Omdat een klavertje vier best zeldzaam is staat het symbool voor zeldzaamheid, maar ook voor positiviteit, hoop en geluk. Een klavertje is meestal met drie blaadjes, maar soms is er een vierde blaadje aan gegroeid en dat wordt als bijzonder beschoust. 
In Ierland is het klavertje vier een nationaal symbool voor het land.

Als je een klavertje vier vindt, dan lijkt dat een gelukstreffer. Daarom geloven mensen dat als je er eentje vind dat dat dan extra geluk kan brengen. 

Klavertjes vier bij gelukspoppetjes.eu

In ons assortiment hebben we een aantal gelukshangertjes klavertjes vier. Er worden op de dagopvang ook sleutelhangers van gemaakt en soms verpakt met een lief gelukskaartje. We geloven dat dit bijzondere plantje een hoopvolle en positieve boodschap kan brengen. Zo hebben we gelukskaarten en gelukspennen met de tekst "moed hoop en een beetje geluk" maar ook teksten aan gelukspoppetjes sleutelhangers met "succes, bedankt, je kunt het, kanjer, topper" en nog veel meer mooie woorden om aan iemand te geven. En wat we niet hebben kunnen ze op de dagopvang voor je maken! Zo geef je niet alleen een positief gebaar, maar ook een beetje extra geluk voor de makers van de sleutelhangers.

Het klavertje vier

Het klavertje heeft een diepe symbolische betekenis in de verschillende culturen over de hele wereld. Het is het symbool van de Vier Elementen, de aarde, de lucht, het vuur en het water. Deze elementen worden gezien als basis voor de bouwstenen in het leven en worden in verband gebracht met verschillende aspecten zoals stabiliteit, groei, energie en emotie. 

Deze mooie geluksbrenger wordt in de Keltische cultuur gezien als een beschermende talisman dat magische krachten had tegen boze geesten en ongeluk. Daar werd het klavertje gezien als een heilige plant.

In de Ierse cultuur staat het klavertje vier juist bekend als teken van geluk en wordt het vaak gedragen aan een sleutelhanger of gegeven als een cadeautje.

Het klavertje werd in het Christendom gezien als het symbool van de Heilige Drie Eenheid; de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Het vierde blaadje stond voor geluk en werd beschouwd als een goddelijke zegen.

In onze cultuur geloven we dat het vinden van een klavertje vier geluk brengt en dat het klavertje vier bij je dragen je kan beschermen tegen pech.

Het geloof in het gleuksklavertje vier verspreidde zich uit over Europa en andere delen van de werled en mensen begonnen te geloven dat het dragen of vinden van een klavertje vier geluk bracht. Het symbool voor hoop, optimisme en bescherming tegen tegenspoed word vaak aan anderen gegeven om te mogen delen in het geluk ervan.

Hierdoor zijn de klavertjes vier een leuk kleinigheidje geworden om cadeau te geven bij verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld op verjaardagen, om te trakteren, op een bruiloft, een bedankje en niet te vergeten de school examens, maar ook als je op moet voor je rijbewijs, of een nieuwe auto hebt gekocht voor veel veilige kilometers.

Verschillende soorten klavertjes vier en hun betekenis

Er zijn de welbekende gewone klavertjes vier, het symbool van geluk

Het klavertje vier met witte bloemetjes, het symbool van zuiverheid, puurheid en een frisse start. Dit klavertje kan een mooie cadeautje zijn voor iemands niet fase in het leven, bijvoorbeeld een nieuwe baan, samenwonen, trouwen of een verhuizing.

Er zijn ook klavertjes vier met rose bloemetjes, deze staan symbool voor de liefde. Een romatisch cadeautje wat ook gegeven kan worden als teken van liefde en waardering aan een goed vriend, vriendin of familielid. Je geeft hiermee aan dat die persoon erg geliefd is bij jou en dat er altijd mensen om hen heen zijn die om hen geven.

Bij het symbool voor spiritualiteit heeft het klavertje vier lieve paarse bloemetjes, voor innerlijke rust en balans

Dan heb je nog klavertjes vier met gele bloemtjes en klavertjes met blauwe bloemetjes, allemaal mooi door hun eenvoud.

Wij hebben in het assortiment verschillende klavertjes vier als symbool voor geluk. Ook een leuke combinatie kun je maken met onze gelukspennen, gelukskaartjes en geluksblokjes en verras iemand met het bijzondere klavertje vier!

Waar vind je klavertjes vier?

Ben je op zoek naar klavertjes kun je natuurlijk voor alle gelukspoppetjes het beste terecht bij gelukspoppetjes.eu want deze klavertje blijven bij je, ze kunnen niet verwelken of kapot gaan!

Maar wil je buiten zoeken naar klavertjes vier, dan kijk goed in grasvelden en weilanden, want klavertjes groeien vaak in open en groene gebieden. Dus ook onder bomen en struiken kun je klavertjes vinden, ze verstoppen zich er graag. Parken en tuinen zitten vaak vol met deze geluksbrengers, maar let ook op langs wandelpaden en in natuurgebieden, de klavertjes vier blijven hier vaak onopgemerkt liggen.

Veel succes met de zoektocht naar de geluksklavertjes!

Leuke geluksklavertje vier ideetjes

 • een klavertje vier cadeautje geven is een beetje geluk schenken

 • met een klavertje vier in de hand voel je je positieve energie stromen

 • met een klavertje vier is het geluk altijd binnen handbereik

 • met een klavertje vier blijf je geloven in geluk 

 • geef een leuke klavertje vier sleutelhanger met de naam van iemand eraan

 • steek iemand een hart onder de riem met een lief gelukskaartje met een geluksklavertje eraan

 • maak een klavertje vier vast aan een bos bloemen, zodat als de bloemen zijn verwelkt, het klavertje een blijvende herinnering is

Bij gelukspoppetjes.eu begrijpen we hoe belangrijk sommige momenten in iemands leven kunnen zijn. Daarom is het leuk om aan je dierbare een klavertje vier gelukspoppetje te geven, omdat het staat voor geluk, warmte en voorspoed. Ben je op zoek naar een speciaal cadeautje dat geluk en voorspoed brengt, ontdek dan ons grote assortiment gelukspoppetjes en verras jou geliefden met een beetje extra geluk!

 

© 2015 - 2024 Gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel