Sorteer op
 • "Wat je in je hart bewaart vergeet-je-nietje" gelukskaartje
  "Wat je in je hart bewaart vergeet-je-nietje" gelukskaartje

  Gelukskaartje met het vergeetmenietje erop afgebeeld. Het gelukspoppetjes kaartje is 0ngeveer 10.5x7.4 cm en gedrukt op 300 grams papier. Het gelukspoppetje vergeetmenietje komt tzt in de collectie, maar tot die tijd hebben we een…

  € 0,50
 • Vergeet me nietjes gelukshangertjes
  Vergeet me nietjes gelukshangertjes

  Het vergeetmenietje gelukshangertje. Een leuk aandenken aan iemand en leuk te combineren met onze andere gelukspoppetjes artikelen, bv het geluknotitieblokje of een van onze unieke gelukspoppetjes kaartjes met…

  € 0,45
 • Wat je in je hart bewaart, vergeet-je-nietje gelukspoppetje notitieblokje
  Wat je in je hart bewaart, vergeet-je-nietje gelukspoppetje notitieblokje

  Schattig notitieblokje van ongeveer 10x10 cm met 25 vel papier met daar op een vergeetmenietje. We hebben ook een gelukspoppetjes kaartje in dezelfde stijl, dat is natuurlijk samen een leuk klein cadeautje!

  Het vergeetmenietje…

  € 0,89
 • Vergeet me nietje gelukskaartje met sleutelhanger
  Vergeet me nietje gelukskaartje met sleutelhanger

  Heb je een bedankje nodig bij een afscheid van je werk, school of omdat je gaat verhuizen, dan is deze gelukspoppetjes cadeauset een leuke attentie om iemand te bedanken.

  Deze sets worden gemaakt op de dagopvang voor mensen met…

  € 2,25
 • Bedankt vergeetmenietje sleutelhanger
  Bedankt vergeetmenietje sleutelhanger

  Vergeetmenietje sleutelhanger met BEDANKT eraan. Een lief bedankje voor als je ergens weg gaat, bv een nieuwe baan, een andere school, naar huis uit het ziekenhuis bedankje of voor de mensen om je heen als je gaat verhuizen.

  Vind…

  € 1,75
 • Vergeet me nietje gelukspoppetjes pen
  Vergeet me nietje gelukspoppetjes pen

  Vergeetmenietje gelukspenBlauw schrijvende gelukspoppetjes pen met het vergeetmenietje erop. De tekst op deze gelukspen is VERGEET JE ME NIETJE. Een leuk kleinigheidje om aan iemand te geven bij een afscheid van bv je werk, je…

  € 1,59
 • "Remember me" vergeetmenietje sleutelhanger
  "Remember me" vergeetmenietje sleutelhanger

  "Remember me" gelukspoppetjes sleutelhanger met het vergeetmenietje eraan. Dat zijn prachtige woorden om iemand blijvend aan je te laten denken. Of dat is bij een afscheid van school of werk, maar uiteraard ook bij een…

  € 2,05
 • Vergeetmenietjes giftset
  Vergeetmenietjes giftset

  Vergeetmenietjes gelukspoppetjes cadeauset voor allerlei gelegenheden. Om je personeel te bedanken, of je collega's bij een afscheid, maar ook voor alle kinderen in de klas, de verpleging in een ziekenhuis, als je gaat verhuizen,…

  € 4,99
 • Bedankt vergeet-me-nietje sleutelhanger
  Bedankt vergeet-me-nietje sleutelhanger

  Gelukspoppetjes sleutelhanger "bedankt" met het vergeetmenietje (kleur kan iets afwijken van de foto). Leuk om iemand te bedanken met een kleinigheidje, bv als juf of meester bedanktje bij het einde schooljaar. Bij afscheid van…

  € 1,55
 • Gelukspoppetje vergeet me nietje
  Gelukspoppetje vergeet me nietje

  Gelukspoppetje vergeet-me-nietje van ongeveer 14 mm groot. Deze gelukspoppetjes worden allemaal handgemaakt en de kleur kan iets afwijken van de foto.

  Een vergeet me nietje is leuk om te geven bij een afscheid op school, afscheid…

  € 0,35
 • Vergeet me niet geluks sleutelhanger met THANKS
  Vergeet me niet geluks sleutelhanger met THANKS

  Vergeet met nietje gelukspoppetjes sleutelhanger met de tekst THANKS. Een lief bedankje voor iets wat niet mag worden vergeten. Uiteraard kunnen we deze sleutlehanger met elk ander gelukspoppetje naar keuze maken!

  € 1,55

Vergeet me nietje bij Alzheimer

Waarom is het vergeet-me-nietje verbonden aan de ziekte Alzheimer?

Het vergeet me nietje staat symbool voor de steun en bewustzijn voor mensen met Alzheimer, vanwege de symboliek van het vergeet me nietje. Het herinnert ons eraan dat iemand niet alleen de ziekte heeft, maar het treft ook iedereen om hen heen. Leve de mantelzorger!

De naam van de bloem verwijst dan ook naar het verlies van herinneringen en geheugen bij de ziekte van Alzheimer. Het is een betekenisvolle bloem, die ook veel emotie kan hebben, omdat het ons zelf herinnert aan de pijn en het verdriet die we meemaken als iemand in de omgeving steeds een stapje meer verlies heeft van herinneringen of geheugen.

Het vergeet me nietje als symbool

In strijd tegen de ziekte van Alzheimer staat het vergeet-me-nietje symbool om de boodschap van solidariteit te versterken. De onvermoeibare inzet van onderzoekers, zorgpersoneel en mantelzorgers om mensen met de ziekte te helpen, te begrijpen, te behandelen en hopelijk uiteindelijk ook te kunnen genezen, wordt versterkt door het gebruik van het vergeetmenietje, kracht bij te zetten voor aandacht om meer onderzoek te doen naar Alzheimer. Zo wordt er meer aandacht gevraagd voor Alzheimer onderzoek, waardoor meer mensen zich bewust kunnen worden van de impact van de ziekte en kunnen bijdragen aan de zoektocht naar een oplossing.

Ook is het vergeetmenietje een symbool van herinnering, steun en begrip, hoop en kracht omdat de vergeetachtigheid en het verlies van herinneringen gepaard gaan met Alzheimer. De ziekte kan iemand zodanig veranderen dat het soms moeilijk is steun en begrip te bieden. Daarom kun je bij het zien van een vergeet-me-nietje proberen meer begrip en steun te bieden die iemand nodig heeft, dat het niet een eenzame strijd wordt, maar dat mensen zich gesteund voelen. Soidair zijn en iemand aanmoedigen om samen de strijd aan te gaan met begrip en ondersteuning van mensen met dementie. Het bloemetje kan heb eraan herinneren dat ze niet alleen zijn en dat hun dierbaren ern altijd voor heb zullen zijn, zelfs nu hun geheugen hen in de steek laat.

Het vergeetmenietje staat dus niet alleen symbool en wordt geassocieerd met dementie en Alzheimer, het kan ook een steuntje zijn en laten zien dat aandacht besteden aan kleine gebaren belangrijk is, het kleine geluksbloemetje dat symbool staat voor vergeten maar ook voor koesteren van herinneringen.

Mensen in de omgeving van iemand met Alzheimer kunnen er voor kiezen om het vergeet-me-nietje te dragen als een tas of sleutelhanger, maar vinden het ook vaak fijn om iets te kunnen geven aan mensen in de zorg voor hun dierbare. Dan komen onze vergeetmenietjes goed van pas. Laat ze gerust maken met de namen aan de sleutelhangers voor de afdeling. Zo is het vergeetmenietje een lief kleinigheidje wat zeker gewaardeerd zal worden.

Het vergeet-me-nietje kan ook een praktisch steuntje zijn, zo kun je het gelukshangertje gebruiken als visueel hulpmiddel door het bijvoorbeeld op de kalender te hangen, de koelkast of op een prikbord om iemand te herinneren aan belangrijke afspraken en het kan worden gebruikt om een gesprek te starten over dementie of Alzheimer. Zo kunnen ze worden geholpen om over gevoelens en ervaringen te delen, wat aan de andere kant de omgeving uitnodigt tot empathie en begrip voor de ziekte.

Laten we om al bovengenoemde redenen het vergeet-me-nietje symbool van liefde, hoop en solidariteit omarmen in de strijd tegen Alzheimer!

Welke vergeet me nietje artikelen zijn er?

Vergeet-mij-nietjes sleutelhangers kun je gebruiken aan een sleutelbos met de naam van je geliefde eraan die lijdt aan dementie, zodat deze altijd met je verbonden blijft, ondanks wat de ziekte doet. Maar ook kan het een kleine veilige haven zijn voor mensen die bij het zien van het vergeetmenietje weten dat het goed is, het ligt niet aan hen.

De vergeetmenietje gelukshangertjes zijn als symbool en kunnen een emotionele steun zijn voor mensen met Alzheimer en hun naasten. Deze gelukspoppetjes kunnen daardoor een positieve invloed hebben voor alle betrokkenen.

Het vergeet-je-me-nietje geluks notitieblokje waar op staat "wat je in je hart bewaart vergeet je nietje" altijd fijn om een notiteblokje bij de hand te hebben voor afspraken en boodschappenlijstjes want ook boodschappen moet je niet vergeten!

De gelukspoppetjes pennen met daarop de tekst "vergeet-je-me-nietje" omdat je met een pen de afspraken op kunt schrijven die je niet moet vergeten, maar ook een fijne pen is om te schrijven en mooi om te hebben.

En natuurlijk een heel lief gelukskaartje met tekst "wat je in je hart bewaart vergeet je nietje".

De naam van de vergeet me nietje bloem

De naam vergeet-me-nietje is afgeleid van een verhaal waar in een ridder zijn geliefde een bosje bloemen geeft en daarbij zegt: VERGEET MIJ NIET. Een passende naam dus als symbool voor de ziekte dementie Alzheimer.

De Latijnse naam voor het vergeetmenietje is Ginkgo Biloba, een kruidensupplement dat vaak gebruikt wordt als alternatieve behandeling voor cognitieve stoornissen en geheugenproblemen.

Door het gebruik van een vergeetmenietje gelukspoppetje of sleutelhanger, de gelukspen of het notitieblokje toon je begrip voor degene die leven met deze ziekte. En een oproep tot steun, solidariteit en begrip, dat zijn wel de meest belangrijke wat je kunt doen voor mensen met dementie en hun omgeving, de mantelzorgers. Dus draag een vergeetmenietje, geef ze aan je dierbaren en laat zien dat je mensen niet vergeet in deze moeilijke tijden.

Quotes en gedichtjes met het vergeetmenietje

Gedicht door Hans Cieremans

Maak van twijfelen vertrouwen
van je woede tederheid,
van ontkenning acceptatie
in een ongelijke strijd.
Maak van angsten de berusting
van verdriet de dankbaarheid.

Maak je tranen tot een glimlach
in een nog beperkte tijd.

Gedichtjes door mijzelf (Jans)

Vergeet mij niet

Als mijn herinneringen vervagen

En je me niet meer ziet

Zoals ik was voor deze dementie dagen

of

Een bloemetje zo lief blauw

Wordt wakker in de ochtend dauw

En wenkt naar iedereen die het ziet

Je vergeet mij toch zeker niet

Of uit een poeziealbum

Voor jou 'n gouden zon,
Voor jou een zilveren maan,
Voor jou een weg vol rozen,
Waarop je voeten gaan,
Voor jou 'n handvol sterren,
Voor jou het mooiste lied,
Voor jou het liefste bloemetje,
dat heet... Vergeet mij niet!

 

 

 

© 2015 - 2024 Gelukspoppetjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel